Nya begränsningar för Spotify Free/Open

I ett försök att få över fler användare till de betalda alternativen inför nu Spotify begränsningar vad gäller tid och antal lyssningar på låtar för de som använder Spotify Free/Open. Om detta är ett krav från musikförlagen som aldrig lär sig eller om det är Spotify själva.

Risken är väl att användare nu återgår till de mindre lagliga alternativen istället för att betala. Men förhoppningsvis tycker fler att det är värt 49 eller 99 kronor i månaden för fritt musiklyssnande.

  • New Spotify users will be able to enjoy our unrivalled free service as it is today for the first 6 months.
  • As of May 1st, any user who signed up to the free service on or before November 1st 2010 will be able to play each track for free up to a total of 5 times. Users who signed up after the beginning of November will see these changes applied 6 months after the time they set up their Spotify account.
  • Additionally, total listening time for free users will be limited to 10 hours per month after the first 6 months. That’s equivalent to around 200 tracks or 20 albums.

Läs mer på Spotify Blog.