Svampguide i din iPhone

Vem har egentligen med sig sin svampbok när man väl behöver den eller kartan där man märkte ut det perfekta svampstället? Lösningen heter Svampguiden och finns till din iPhone.

Ni kan läsa beskrivningen nedan från iTunes men jag måste säga att jag är mest lycklig över att man kan spara positioner på svampställen. Tidigare har jag gjort det i Google Maps men det är ganska rörigt att blanda andra viktiga positioner man sparar med platser där det växer svamp.

När man är ute i skogen stöter man då och då på svampar som man undrar över om man kan plocka och sin iPhone har man ju alltid med sig. Detta är helt enkelt en svampbok som man kommer att använda. Svampguiden kostar 22kr.

    Nu finns äntligen en bra svensk svampbok för iPhone som beskriver 100 av våra bästa matsvampar i text och bild. Totalt finns över 200 arter beskrivna och illustrerade med över 600 bilder. I anslutning till varje artbeskrivning finns bilder samt länkar till förväxlingssvampar så du enkelt kan se vilka svampar som är snarlika. Databasen är naturligtvis integrerad i applikationen så att du inte behöver vara uppkopplad när du söker information.

    Det finns också en enkel svampnyckel som kan guida dig fram till rätt artbestämning. Genom att svara på enkla JA- och NEJ-frågor om svampen du har hittat kan du få vägledning och tips om vad det kan vara för art.

    Du kan även spara dina svampställen med hjälp av iPhones inbyggda GPS och kartfunktioner vilket gör det enkelt att hitta tillbaka när som helst. Känner du dig givmild kan du välja att dela med dig av dina svampställen till vänner och bekanta via några enkla tryckningar.

Svampguiden