Apple öppnar för hårdvaruaccelererad Flash-video

Via Daring Fireball kommer efterlängtade nyheter för hårdvaruaccelererad H.264 video för tredjepartsprogram. Apple har tidigare hållit hardvaruacceleration för H.264 stängt för andra än dom själva.

    The Video Decode Acceleration framework is a C programming interface providing low-level access to the H.264 decoding capabilities of compatible GPUs such as the NVIDIA GeForce 9400M, GeForce 320M or GeForce GT 330M. It is intended for use by advanced developers who specifically need hardware accelerated decode of video frames.

Detta möjliggör äntligen att det kommer vara möjligt för Flash att spela upp video utan att behöva belasta datorns processor lika mycket. Flash Player 10.1 använder just hårdvaruacceleration på Windows för att öka prestandan och om nu Apple också tillåter detta kommer Flash på Mac bli mera jämbördigt med Flash på PC.

Läs mer: Video Decode Acceleration Framework

En reaktion till “Apple öppnar för hårdvaruaccelererad Flash-video”

Kommentarer inaktiverade.