Photoshop fyller 20 år

Den 10 Februari fyllde Photoshop 20 år. Inte dåligt för en programvara att hänga med så länge och samtidigt förändrat hur vi ser på världen på ett så totalt sätt som Photoshop. Följ med tillbaka i historien med webdesigner depot.

Min första kontakt med Photoshop var version 3.0. Det är hemsk länge sedan när jag tänker efter. På den tiden fanns inget riktigt textverktyg och man kunde bara ångra i ett steg. Man fick verkligen tänka efter vad man gjorde för gjorde man fel fick man göra om. Det var mycket duplicerande av lager på den tiden för att kunna gå tillbaka när man ville testa en annan lösning.

Har för mig Photoshop dessutom var begränsat till max 99 lager också. Det hände då och då när man designade gränssnitt och visualiseringar att man kom upp i det antalet så det var bara att dela upp arbetet i flera dokument. Det har verkligen gått frammåt.

Webdesigner depot har hela historien om Photoshop. Från version 1.0 som kom 1990 till senaste versionen CS4 som kom 2008. Jag ser fram emot den kommande CS5 som verkar ha flera intressanta nyheter som du kan läsa om på Unofficial Adobe CS5 Blog.

    Photoshop has been a part of every web designer’s life since they picked up their first mouse.

    On February 10th, 2010, Photoshop turns twenty. To mark this anniversary, we’ve come up with an article that takes you through the evolution of Photoshop from its modest beginnings as a bundled program sold with scanners to its current version.

    For each version and major feature listed, we couldn’t help but think “did Photoshop ever exist without that feature?”.

Webdesigner depot – 20 Years of Adobe Photoshop