Första passet med EA SPORTS Active

Första intrycket av EA SPORTS Active för Wii. Hade tänkt mig ut och springa igår kväll men regnet öste ner så det blev ett pass framför teven istället.

wii-active-personal-trainerRegnet öste som sagt ner igår så då åkte spelet fram som vilat i byrålådan drygt en vecka. Första intrycket av gummibandet som ska användas som motstånd vid de mer styrkeinriktade träningsmomenten var att det är skräp. Riktigt slappt och billigt. Men det gjorde sitt på sätt och vis och efter några övningar så får man väl säga att det fungerar, fast inte bra. Nunchuck hållaren ska man spänna fast runt benet så spelet kan hålla koll på dina rörelser verkade vara av bättre kvalite. Den vägrade dock sitta uppe utanpå mina träningsbyxor så det blev att sätta den direkt på benet och träna i kortbyxor. Det finns många olika träningspass av välja mellan samt möjlighet att görs egna. Passen består av övingar som man enkelt lägger på rad. Det finns massor av olika övningar och till vissa kan man använda en Wii Fit bräda om man har en sådan.

Jag körde ett [20 min hard] pass som första test. Skulle knappast kalla det för jobbigt men efter 20 min träning började man iallafall bli svett. Nu tog nog passet över 30 min med alla instruktionsvideos man var tvungen att se för att lära sig övningarna. Något jag störde mig på vad att man fick stoppa ner Nunchucken i hållaren för en övning för att nästa ta upp den och hålla den i vänster hand och återigen stoppa ner den för följande övning, sen ska man fram med gummibandet och lägga bort det igen osv. Blev lite rörigt med alla byten.

En annan sak som också var irriterande var den överpositiva tränaren som var 5e sekund ropade hur bra och duktig man var, det gick dock att stänga av vilket jag snabbt gjorde.

Vet inte om detta är en superlösning för att träna hemma men ska absolut testa det igen och prova vilka övningar som är jobbiga och vilka som bara är irriterande. I mitt pass ingick löpning, boxning, några lyftövningar och hopp. Finns dock flera sportövningar och varianter men detta fick vara bra som första pass. Återkommer säkert med mer åsikter när jag testat det fler gånger.

Project Details